Emmy's

Kategori: VARDAG.

LATE NIGHT SWIM.

mmmm svensk sommar kan faktiskt vara rätt bra. 

Hej. Nu är jag återigen tillbaka för en lite mer vardagsinlägg eller ja.. de är ju faktiskt helg så ett helgsinlägg där jag uppdaterar om läget. Jag och Ebba hade planer på att fly till Göteborg och busa in på nattetimmarna men den planen gick inte riktigt som planerat för vi är två små tanter som hellre är hemma och stickar ungefär. Ne, inte riktigt så men nästan. Så vi bestämde oss för att va kvar och ta vara på solen (om den nu kommer att titta fram). Numera känns faktiskt mina vardagar mer som en kostant helg för att jag jobbar bara från 10 - senast 2 , vilket är väldigt bra tider för då kan jag alltid hitta på något efter det! Plus att mina syskon är hemma så de är kul!

Okej poängen med detta inlägg var faktiskt att de är okej att bestämma sig för att ta de lugnt men man ska ta vara på de stunder man får. Okej?

XOXO

DEN LIVSAVGÖRANDE KODEN.

 Jag vet knappt var jag ska börja eller vart jag slutade. Jag hör regnet piskandes mot mitt fönster och brusande musik från tv'n som spelas i vardagsrummet. Och jag glömde förstås. Ljudet från knapparna från datorn när jag nervöst försöker skriva ihop något som ska väcka intresse. Gjorde jag det tro?

Varje dag öppnar mamma min dörr som ett tecken för att de är dags att gå upp medan jag ligger där med kudden över huvudet och vänder mig om för att visa att jag inte vill gå upp. När jag hör mamma ropa en sista gång eftersom hon tappat hoppet så går jag upp, tar mig en dusch i hopp om att bli levande igen. 

Jag ser skylten till mitt jobb och tänker att jag är lyckligt lottad som hamnat där. Samtidigt som jag drömmer om annat. För det jag gjort på den senaste tiden är att fundera. Jag intalade mig själv för ett tag sen att jag inte mådde så bra, att det var en dålig period för mig. Men sen satte jag mig ned. Och funderade lite till. Jag kom fram till att den enda som säger att det är en dålig period är jag. Det är bara jag som kan bestämma mig för att det inte är det. 

Jag besegrade mig själv genom att knäcka koden: vilket var att jag kan styra mina tankar. Det är jag som bestämmer. Och jag bestämde mig för att det ska bli bra. Att detta är en bra tid. De är min tid som bara jag kan bestämma över. 

Jag får frågan nästan minst en gång per dag: Så vad ska du göra till höst? Sen innan jag hunnit svara så kommer frågan har du sökt till någon skola?

Nej. Jag vet inte. Och det är okej. För det är ingen stress. För vet ni? Jag har bestämt mig för att knäcka den livsavgörade koden. Att det är jag som bestämmer, bestämmer att oasvett om någon säger att jag borde börja bestämma mig och söka in till en skola. För jag vet att jag kan bestämma mig för att det kommer bli bra oavsett.

För jag har lärt mig en sak om mig själv, vilket är för mig mer värt är 3 år på en höskola. För jag kan bestämma mig för att må bra oavsett vart jag är eller om jag inte vet vart jag ska ta vägen. Under resan av ovetande så kan jag själv bestämma mig för att det är bra. 

Tänk. Att en eftermiddag förändrade så mycket. Bara för att jag tog mig tiden att tänka och att känna efter. 

 

 

SWEET HOME.

... i vårt kök. 

... i vårt skafferi. 

... i vårt vardagsrum/finrum. 

Hittade dessa bilder och tänkte att de kunde komma upp så de ej blir så tomt här. 

BEST.GIFT.EVER.

Många av er (eller kanske inte) har undrat hur jag har kunnat blogga så mycket och.... u have the answer. Jag fick en macbook air av min familla i studentpresent. Alltså.. jag blev så chockad! Det trodde jag verkligen inte och det fanns typ inte i min värld men så vipps så öppnar jag (först en gammal dator för att dem lurade mig haha) en mac. DAMN. Den är min bästa vän i mörka tider och vi funderar på att gifta oss. Det var så stressigt att öppna presenterna så jag hade nästan glömt vad jag fick för man var så uppe i varv och sen när jag vaknar så v äntade en dator på mig. Glad vart jag då! Så otroligt tacksam

TIC.

Dagens detaljer för 25-års firande. 

Nu: Göteborg. 

CRYSTAL CLEAR.

Finaste lådorna av mi love ebb♥

Hej. Jag har ju inte ens hunnit uppdatera er om mitt nya liv som började för en vecka sen när jag tog studenten. Jag har levt på de adrenalin som bara sprutade i kroppen när EK13C ropades upp högtalarna och vår låt "Din tid kommer" sprängdes i öronen. Det var nästan obeskrivligt. Att stå där med 3 år bakom sig och ett par gamla slitna lärare som vinkar hejdå, just där och då insåg jag att fy tusan vad dags det är att gå vidare. Och vad viktigt det är. Jag vill inte stå där kvar, utan jag vill springa ut till det nya, det som ingen vet. Jag vill aldrig vara den som vinkar hejdå utan jag vill den som hälsar på det nya och applåderar åt de gamla. 

Livet tror man ska bara förändras bara för att något avslutas. Men nej. Inte så värst. Jag sitter forfarande på samma gamla säng med samma gamla föräldrar som ropar på mig att plocka upp efter mig och sitter i samma gamla nattlinne med en smile på. Vuxen. Det kan diskuteras. Jag jobbar i alla fall. Det är ändå vuxenpoäng. 

Ne, jag vet faktiskt inte poängen med detta. Kanske är vill jag säga att sådana saker som man ser som stora förändringar inte alltid märks speciellt mycket. Det är ju inte så att jag vaknat upp och känner "oj vad allt har förändrats". Dem bara händer. Av en anledning. För att de är dags. För att de passar nu. Kanske passar de så bra att du inte ens märker det. 

Kram

KVÄLLEN.

Min mottagning som jag hade på kvällen till klassen. Hur härlig är inte denna bilden som mattias tog i fönstret. På kvällen hade jag återigen italienskt tema fast med lite andra grejer. Mini pizzor, caprese, italiensk pasta sallad och melon med procsuiotto. Till det hade jag en drink med apelsinjuice, sprite, tranbärsjuice och vodka. Den blev riktigt bra. Så glad att de vart bra♥

MIN MOTTAGNING.

Hemma efter flakrundan och möttes av kramar och skålade med champange.

Här hade vi dryckesbord till gästerna. 

Jag hade italiensk buffe som blev så god♥

Finaste allis♥

Världens godaste fugekaka till efterätt och paketöppning, fick hjälp av ralf♥

Fick så fina presenter och är så tacksam för allt. Har så fin familj och vänner♥

 

FRAMTIDEN RUNT HÖRNET.

Krama om alla efter utspringet ♥

adrenalinet efter man sprungit ut och alla grejer man fick och alla kramar.. sån känsla och så tacksam för allt♥

haha ser ni hur mycket grejer?? mysi bild♥

haha här är efter vi har gått, mina fötter värkte och nacken men oj va glad man vart alltså♥

finaste kompis fotot, så kul att få uppleva det tillsammans ♥

Här vandrar vi mot flaket.. blir så rör av den här bilden för det är som att man går mot framtiden ♥

Här ropar mamma på ett sista hejdå haha, de vart nästan lite tårar här men de va så fint♥

Flakdags! Detta skulle jag nog säga va bästa på hela dagen, de va så sjukt kul.. kunde typ inte sluta le efteråt!♥

Visar bilder från mottagningen senare♥ Snart är de dags för bal!

JAG KLARADE DET!

ps. mer bilder kommer. 

"FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR JAG HAR TAGIIITT STUUDEENTEEN.... FY FAN VA JAG ÄR BRAAAAA". Jag klarade det. 

 

JAG TAR STUDENTEN.

Blandat från min vecka.

Hej. Vet ni? Jag tar faktiskt studenten imorgon. Jag önskar att jag bara kan förstå att det faktiskt är imorgon. För det är min dag imorgon. En dag jag längtat efter i 3 år, men som nu de senaste dagarna jag nästan fruktat. Jag är nervös. Nervös över vad som händer sen, men samtidigt vet jag ju att det är bra med avslut. Jag är inte så ledsen över att sluta utan mer att man blir så lämnad fri, dags att ta ansvar och dags att bli vuxen. Det är det som skrämmer, att bli vuxen. Jag vill nog inte det. Jag kryper hellre upp i mammas famn och blir tröstad än att gå på möten i höghus. "oh darling dont you never grow up, it can stay this simple". Dagens ord. Ne jag är nog redo egentligen. Dessa tre åren har varit för många år som de njutit av, men för mig har de varit en genomgångsperiod för de liv jag vill ha. Där jag får bestämma helt. Men nu när jag står här med framtiden i mina händer, så är huvudet tomt och känslorna svämmar över.

Jag har haft mycket roligt under dessa år, ibland har de varit så tufft att man slängt en å annan bok i väggen och sen vissa dagar har man slängt klackarna upp i taket. Så glad för att man lär sig mycket, både läromässigt men också känslomässigt. Lär sig hantera känslor och allt däremellan. Tacksam över alla man mött och de vänner jag har. Det är något så fint med avslut, för det är då man inser vad man har och vågar visa vad man känt hela tiden. Jag tycker det fint.

Ja, 19 årig student med livet framför sig. Tänk att det är jag.

Hej,

BOOM AND BYE.

Karneval och bellman. 

En panik. Jag insåg precis. Jag kommer lämna tillbaka min dator imorgon. My friend at dark times, my friend at late nights. Goodbye my lover, goodbye my friend. nä, men vet ni vad. Jag kommer faktiskt lösa detta ändå vi har lite teknik här hemma som borde lösa situationen. paniik. Ne men jag hoppas inte detta blir ett hejdå. Men jag hade faktiskt en riktigt rolig karneval tills det small och jag mådde knasigt men innan de hade jag faktiskt the time of my life. Dansade i tåget som aldrig förr. Sen gick jag hem o la mig, med kläderna på och smink i fejan. Sen vaknar jag i panik, klockan är 20 i fem och sen far jag till frukosten. Mys. Men rätt så trött. Vet ni? min mamis fyller år. Grattis till världens bästa person i världen. I eftermiddag är det ölbrännboll men jag vet inte riktigt vad planerna är, men vi ska ut och äta med mamisen i alla fall efter de! Kram

TOPGUN.

Karneval - topgun edition. 

Idag är det dags för karneval som alla andra tidigare år.. men vet ni detta blir verkligen min sista karneval någonsin. En rätt konstig känsla men mest härlig. Jag hoppas verkligen att de blir kul och sen på morgonen så ska alla klasser samlas för pita frukost vid lidan. Härliiiigt. Jag har varit inne i en lååååg period men de känns som den stigit till höjden. Okej om jag ska vara ärlig så skriver jag detta idag (söndag) och jag hel spänd idag men imorgon är en ny dag. Jag ska locka håret så de nästan blir affro och sen ska jag ha mörk bruna läppar. Japp. Men jag måste visa upp mitt tal på morgonen så ja.. just glömde av att detta ska publiceras efter det men ja. heeejjjj. 

RULLAVAGN.NU

Nu ska jag få presentera något super roligt för er. Jag är såå stolt över min käraste syster och hennes man för de har startat upp en hemsida där föräldralediga kan hitta varandra. Den heter rullavagn.nu! Man kan alltså starta en föräldrargrupp där du berättar lite om dig själv och ditt barn/dina barn, och då kan andra höra av sig till dig och sedan kan man hänga tillsammans! Du kan alltså hitta nya vänner som också är föräldrarlediga. Det har gått fantastiskt för dem och de har redan fått två stora samarbetspartners, varit med på sveriges radio, göteborgsposten, metro, på olika bloggar, twitter.. Ni hajar! 

Här om veckan var de även med på blondinbellas blogg. 

Det är så häftigt och inspirerade att en ide kan bli verklighet och att de tar tag i sina drömmar! Det är så inspirerande! Så om ni kanske har en syster, moster, kompis eller någon som har precit fått barn och söker nya mammalediga/pappalediga vänner så tipsa om deras sida! Det är över hundra grupper vad jag vet och över hela sverige! 

Här är deras instagram!

Så tipsa gärna vidare så att fler kan hitta nya vänner med hjälp av rullavagn.nu

INKED FOR LIFE.

Tatto crazy r-now. 

De här senaste veckorna har jag varit så galet sugen på att nåla fast en liten tattoo på kroppen min. MEN. Stort men. Osäker på om detta är en spontan vecko impuls som pågått eller om det faktiskt är något jag vill göra. Det vet jag inte. Jag vill gärna ha något på sidtuttisen och mellan fingrarna. Men det känns som ett beslut som man inte bara sådär gör en tisdagskväll. Frågan är om det faktiskt är något för mig?

MIX.

- mixade bilder från 15'-

Tycker det är roligt att kika tillbaka på gamla bilder och hittade dessa som jag lagt upp. 

TOO GOOD.

Drake - views. Lovin it. "Too good". Fav. 

Morgon på er. En miljon saker att göra men dansen i benen gör det omöjligt att börja. Drakes "too good" spelas och mi hips is flyiin. Helt ärligt så behöver jag verkligen få gjort saker idag, för det börjar ju faktiskt närma sig ett avslut på något som pågått i 3 år. Nedräkning. Snart är det faktiskt slut. En ganska sjuk känsla. Nästan omöjlig att tänka. Men måste tänkas på för jag har en del grejer att fixa innan det är dags för mig att slänga mössan upp i vädret och aldrig sätta min fot på skolans område. Tack till det. Jag har haft en fantastisk vecka. Jag har blivit moster för fjärde gången. En helt fantastisk känsla. Likväl den overklig men så glad. Ord räcker inte för att beskriva. Bara så fint♥

 kramar.