Emmy's

BARCELONA NIGHTS.

Bilder från igår när vi hamnade på världens turistfälla och vi fick skrattanfall att vi ej kunde röra oss. Flera konstiga blickar omkring i resturangen, men vi hade väldigt rolig trots att vi mest troligt åt bland de äckligaste någonsin!

CASA BATLLÓ

Det fick bara bli två bilder från idag just nu! Nu ska vi nere och käka någonstans sen utgång!

KÖPENHAMN'S GUIDE.

TORVEHALLERNE.

Det är två saluhallar som har massa mat, frukt, charkuterier, ostar, grönskaker med mera. Det är hur trevligt som helst där, och vi har ätit på två olika ställen och båda gångerna har det varit super gott. Så man kan alltså både handla med sig hem, fina råvaror eller äta på någon av resutrangerna! Tips för det är härlig atmosfär där.  

ILLUM ROOFTOP

 Detta hittade min syster när dem gick förbi Illum (vilket är som typ Åhlens City fast finare). Där uppe fanns det alltså en takterass där man antingen kunde fika eller äta mat på någon av resutrangerna. Vi såg att det till exempelvis fanns skaldjursbuffe/tallrik som såg super fin ut om man vill lyxa till det. Men vi tog bara något att dricka och satt och njöt i solen. 

BÅTTUR RUNT KÖPENHAMN 

Vid Nyhavn i hamnen där så går det små kanalbåtar som man kan hoppa på för en guidad tur runt om i Köpenhamn. Man åker alltså ut och ser på operahuset, den där jungfrun osv.. Sen åker man dessutom in i en massa fina gränder typ. Köpenhamns broar är väldigt låga så det gör att det känns som man kommer väldigt nära allt och man fick se massor som jag inte sett tidigare. Ett roligare alternativ än hop on hop off buss. 

CPH FOODFESTIVAL

Vi hade tur när vi var där att det var streetfoodfestival, för det är en viss tid på sommaren. Det stod uppradade 100 olika foodtracks längs ån och det var hur mycket folk som helst. Jag tog en burrito som var god men det fanns så mycket mer jag ville testa. 

På båtturen får man även se Pappers ön som det kallas, vilket är också ett streetfood område fast som är där året rum. Det är som en stor hall med massa foodtrucks och man kan köpa olika rätter som bara kostar runt 40 kr!

BOTANISKA TRÄDGÅRDEN. 

Jag är väll inte super intresserad av natur och sådär men botaniska trädgården var faktiskt väldigt fin och trevlig. Vi började med en kopp kaffe och glass i utecafet. När vi var där så var det ett indiskt bröllopspar där, så fint! Och sen längre upp så var det en modeplåtning. Kul att se. Det är väldigt fotovänligt både inne och ute, framförallt i plamhuset. For all of you instagramlovers borde gå dit!

CITY

Tänkte dela med mig av några fina bilder från bacelona! Vi har varit på pooltaket idag och sen har vi varit nere och badat! Så himla skönt! Ikväll blir det ännu en utgång.. Visste ni att alla här börjar gå ut vid tidigast 2??? Helt sjuk därför vänder vi på dygnet här! Kramar

PERSONALIZE YOUR ROOM.

Välkommen in till mitt rum. Jag tänkte visa hur jag har fixat i mitt rum för att få det så mysigt och personligt som möjligt. För mig är det viktigt att det är mycket minnen, bilder och sånt som får mig att må bra. Framför allt för mig är det viktigt att det är ljust och en liksom mysig känsla för att det ska kännas bra. Så här på mitt skrivbord har jag några bilder, en bild på mig å ebbii ♥ Sen har jag även en bild från Rom som jag gillar. När jag sminkar mig, vilket oftast är det första jag gör på morgonen och för att få en bra dag så är det härligt att få en bra stämning. 

Ovanför ser ni mitt "andra skrivbord" där jag har lite allt möjligt. Ovan på har jag faktiskt valt att inte hänga några tavlor utan luta dem mot väggen. Alla bilderna är minnen och när jag är liten. Ser ni lilla mig lutandes mot ett träd i Mauritsius? How cute. 

Ovan är faktiskt något som jag har pysslat med nyligen. Där har jag en blandning av bilder, lite från grekland och italien. Sen kom jag faktiskt på att det vore kul att ha ett blad från en växt som jag har haft länge så jag bröt av en grej och ramade in. Sen har jag även gjort några av ramarna, köpte först på loppis sen målade om dem. Sen hittade jag ett kvitto/kuvert, ett äkthetsbevis helt enkelt från ralph lauren som jag ramade in och gjorde en guld ram till. Blev coolt tycker jag.

Den här gjorde jag förra året på sommaren. Ni vet ett sådant där kanin grind/hage, det är alltså ett sådant som jag har sprayat i vitt och sedan fäst upp på väggen. Sen har jag bara köpt till några clips och satt upp lite blandade bilder. Dessa byter jag ut lite då och då beroende på vad som känns bra då. Så om jag har något vitkigt att komma ihåg clipsar jag upp den här. 

Hoppas några av dessa tips känns inspirerande. 

NA-KD.

Byxa / Tröja 

Jag hittade Na-kd's (förresten säger ni naked = som i naken eller bokstaverar ni som n a k d?) instagram och de hade så många fina inspirerande bilder från både tumblr och bloggar. Tycker verkligen det är en ny växande sida, kul! Jag kikade i vilket fall runt lite och hittade några bilder och plagg som jag tänkte dela med mig av. 

Byxa / Klänning

Jag kanske något föll er i smaken, min favorit är definitivt levis jenasen. Jag har ett par liknande från monki som jag har använt så mycket att de är slitna nu, men älskar verkligen mom jeans! Snyggt. 

B.A.R.C.E.L.O.N.A

Im leaving.... Barcelona time!

Idag är det äntligen dags för att åka iväg till Barcelona med min härliga vän Gabriella. Det ska verkligen bli hur roligt som helst och jag är verkligen taggad på att se staden och att gå ut! Dessutom ska det bli trevligt med lite sol igen och att få njuta lite!

Vi kommer tillbaka på söndag igen och jag hoppas att jag under veckan kan göra någon form av uppdatering men jag har i alla fall ett inlägg planerat per dag. Så stay tuned. Jag kommer inte ta med mig datorn eftersom det är så hög stöldrisk så vill jag inte chansa på det men ja, äntligen bär det av! 

HÖST KÄNSLOR.

Hej, jag har verkligen haft en super mysig dag idag. Jag och mamma åkte till min syster och barnen, och vi åt lunch och lekte, köpte glass och dem visade sin lektstuga. Sen avlsutade det med ett skummbad och vatten överallt. Mys! När jag kollar på bilderna så ser det så höstigt ut.. känns som den verkligen är på gång..

 Nu luktar det kanel i hela huset för mamma har gjort äppelkaka.. men vet ni? Jag åker imorgon! Jag får nästan lite panik varje gång jag tänker på det men det ska verkligen bli super roligt! 

Nu har jag precis duschat och  ska fixa det sista, sen far vi imorgon tidigt!

Kramar

 

COUNTDOWN.

Barcelona närmar sig med stormsteg och vid ett snåret på söndag så lyfter planet. Det är en blandning mellan total överglädje men faktiskt också lite nervositet. Vem är jag på ett dags party på ett rooftop? Vad har man på sig, vad gör man, vart tar man vägen? Men, jag tror det löser sig fint. Jag är så glad och ska verkligen bli ett nytt kapitel känner jag. Att en liten resa kan göra mycket, det tror jag på faktiskt. 

GYMNASIET.

Läs inläggen: Här & Här. 

Hej! Vad glad jag blir att det har hjälpt. Och jag förstår verkligen att du är nervös. Men egentligen är det helt onödigt för det löser sig. Jag kan intyga! Jag var den som helst kröp under jorden och ville helst vara total transparent. Det jag kan säga som jag har skrivit tidigare är verkligen att : alla söker vänner, alla vill vara din vän! Jag var så rädd för att bli ensam, men om man är öppen för vänskap så hittar man den! Jag minns att jag tyckte att det var svårt att liksom komma igång, det var min tanke kring det men det räcker bara så enkelt som: vart gick du på skola förut? känner du några klassen? så vart bor du?

Och lekarna, dem kommer att komma i början. Learn to love them! Man kan faktiskt försöka vara med så gott man kan och jag tror faktiskt att dem där lekarna hjälper. Tro det eller ej. Jag kan säga att jag hatade lekarna. Jag ville inte berätta om mig själv inför hela klassen eller gå runt, jag ville bara inte synas första dagen men man lär sig. Jag tyckte jag var jätte pinsam första dagen minns jag,

(Här kommer en liten historia ) Vi delade på klassen och vi satte oss i en ring. Leken gick ut på att man skulle lära sig alla namn. För att minnas namnen så skulle man säga något man tyckte om på den första bokstaven i ens förnamn. Alla sa, Karin Kamel, Sven Svan, Lina Lejon. Ni förstår. Helt vanliga grejer. Alla i klassen sa djur. Sen var det min tur: gissa vad jag säger?! Jag blev helt svettig hela jag, shit nu ska jag säga något. Vad ska jag säga? Gud kan jag ens öppna munnen? Jag får ut: Emmy EL. EMMY EL. EMMY EL.När jag hade sagt det sa läraren: va? va sa du? Emmy El sa jag. Ja, Emmy el. Jag valde alltså att säga: Emmy El. Alltså allt jag kunde tänka på : varför sa jag inte bara Emmy Elefant?! eller vad sjutton som helst. Emmy el, alla kommer tro att jag är värsta datornörden eller nån elektronik tjej nu. Haha, jag kan inte annat än skratta åt det. Vet du, det visade sig att min kompis Ebba hade sagt samma! 

Här kommer mer tips: klä på dig något du känner dig bekväm i. Hela jag var som en osäker då i det jag hade på mig. För allt jag tog på mig kändes som att det stack ut, men helt ärligt.. alla tänker så! Jag trodde allt som räknades var om man hade märkeskläder, men nej. Nej, Nej, Nej. Egen stil är mycket coolare, och självsäkerhet är det snyggaste man kan ha på sig! 

Jag har väll tagit upp det mesta i tidigare inlägg om hur min dag såg ut och sådär, och det var en ganska jobbig dag mentalt. Jag var så osäker då, och nervositeten tog nästan över mig. Men jag hittade vänner, och jag lovar att det blir bra. Om det inte känns bra, byt! 

Ettan var ett jobbigt år, och jag minns att det nästan kom som en smäll. Jag var så van vid vår gamla skolas tempo, allt gick lugnt och man kikade på film, typ. Här blev det inlämningar och prov nästan samma dag. Man skulle plötsligt hänga med nya vänner och samtidigt försöka få bra betyg och skicka in allt i tid.

Jag grät var och varnannan minut i början, nästan hela ettan. Och det är okej, jag blev stressad. Och jag önskar att någon hade sagt till mig att sluta med det. Sluta stressa för du får bra betyg ändå. Min mamma och pappa sa ju det till mig men jag tog skolan på så stort allvar och jag fick sån prestationsångest. Vilket var så onödigt. För det är inte hela världen om det går dåligt några gånger, man kan fixa det! Även om man ska ta skolan seriöst så är det inte hela världen. Det är bara en del av ditt liv, ha kul. Det kommer vara så mågna roliga stunder, man lär sig inte bara saker från böckerna utan också om sig själv. Om vem man är. Det blir också bättre med tiden. 2 an kändes nästan som att få pusta ut även om det blev mer skolarbete så började man äntligen veta vem man är. Jag började äntligen skita mer och mer i vad folk skulle tycka. Jag gick för första gången med bestämda steg. 

Mina plugghacks/tips: 

Glöm wikipedia: ne.se som gäller. 

Fråga i tid, lärarna hjälper mer än gärna till. 

Be läraren läsa delar i ditt arbete så du kan förbättra dig. 

Om du är nervös för en presentation, fråga läraren om ni kan mötas på mitten på något sätt. 

Många läroplattformer har webbsidor som de tipsar om, (som tex retriver) som hjälper en mycket i arbetet! Ta vara på dem.

Om ni har fått datorer: spara allt på molnet! Lärarna accepterar inte att något är borta. Får inte hända. 

När du gör en inlämning: fastna inte på inlednignen. Hitta något i arbetet som intresserar dig och börja skriv om det för att börja och få inspirationen. 

Jobba i skolan, det kommer vara svårt. Men försök att gå iväg för att få saker gjort. Du kommer behöva tiden du får efter skolan att ladda om. 

Belöna dig själv - typ en nöt, godis, russin per sida!

Färglägg för att göra det kul.

Leta upp dokumentärer som är passade för ditt arbete - !!! Lärde mig så mycket från det. 

Suprise: gör saker i tid och lämna in i tid. Få inte saker liggandes. Det lönar sig aldrig. 

Om du har svårt att hänga med - fråga läraren om du får spela in när den förklarar hur man gör. 

Plugga aldrig sängen! Bara vid skrivbord, bibblan eller i köket! Mitt tips.

Om det är någon som har förstått vad det handlar om - be den förklara och repetera tills du kan. 

Mitt viktigaste tips: gör de viktiga sakerna (prov, inlämningar) viktiga. Saker som ett litet förhör, glosor, presentation, grupparbete bedöms aldrig och har nästan aldrig en stor vikt i ditt betyg. Man kan komma undan för att spara tid. 

Kram♥

MIRROR.

----

Mina favorit reflekterande glasögon. Första paret har jag bara köpt i Grekland, Andra paret är från ALDO i London och de silvriga har jag beställt på Missguided. 

EMMY, THAT'S ME.

Vem är jag? 

Eftersom bloggen har fått mer läsare så tänkte jag att det kanske är dags att göra ett lite personligare inlägg om mig som driver den. Så vem är jag egenligen. För att keep it simple: Emmy 19 år, okänd ort i Västra Götaland, precis tagit studenten, jobbar delvis som ekonomiassistent när det behövs samt är administratör/leverantör åt ett företag. Sånt som intresserar mig är: mode, happiness (♥), design, resa och musik. Jag älskar: min familj, vänner, skor och mat. Mitt mål i livet är att göra vad sjutton jag vill. Livin by that. Egenskaper: positiv, envis (både dåligt och bra), produktiv och pretty insane.

Saker som jag gärna gör: 

Tar ett bad! Det är bland det bästa jag vet. Jag åker mer än gärna i väg på en resa (fun fact: jag har varit i runt 27 länder). Jag är familjeperson så jag är gärna med min familj, annars så är jag gärna med vänner. Men om jag ska vara ärlig så är att vara själv det bästa jag vet! Jag kollar gärna på en däckarserie på netflix, bästa jag vet. Kollar helst inte på film!

Saker som alla inte vet:

Jag kan blåsa ut luft i mitt ena öga, det pyser ut luft där. Jag har ett obssesion med att jag måste raka mina armhålor varje dag och sen ta deoderant. Deoderanten måste torka innan jag sätter på mig en tröja annars får panik. Den här tror jag faktiskt inte så många vet, det är att jag mer än gärna kollar på dokumenträrer. Bland det bästa jag vet. Har kollat på en hel del!

Beskriv mig:

Mig: avokado, mozarella och procuttio.  Its me. Det är helt enkelt jag. Om jag mer skulle förklara mig själv (inte i mat då haha) så är jag helt enkelt väldigt nyfiken på livet och kan nog tänka mig det mesta. Jag ser inte livet som något problem utan en möjlighet, den ser ljus ut och jag tackar mina föräldrar för att dem aldrig har sagt att det inte finns några spärrar utan man kan komma så långt man vill. Jag vill tro att om man kämpar hårt så kommer man dit man vill. Var ivrig! Jag har sagt att jag ska ta mig till New York, även om de tar mig 20 år eller några månader så ska jag banne mig ta mig dit. Det spelar ingen roll vad någon säger. Jag ska dit. 

Ne men helt ärligt, jag är en oseriös person i de flesta situationer och tar saker lite som de kommer. Jag är inte så himla planerad alltid, men det är okej. Jag är den som nickar med när någon frågar om jag gjort det och sen sitter jag där och har inte någon aning. Men det är okej det med. Jag är bra på mitt sätt. 

Min stil

Jag tar på mig det jag känner mig bekväm i. Det snyggaste man kan klä sig i är självsäkerhet! Jag gillar slitna jeans, färg och gärna en snygg väska, faux pälsjacka. Drömväska just nu: stella maccartny. 

Mina livstips:

Helt ärligt.. Jag är 19 år. Jag har inte hunnit lära mig så mycket än. Men ändå. Ta inte livet så himla seriöst, låt det flyta på och gör viktiga saker viktiga och the rest, släng bort!! Släng bort relationer som inte funkar, släng bort sånt du inte orkar med. Håll inte inne på en massa aggression, ta fighten! Det är värt det. Berätta för dem du älskar att du gör det! En sak; do your best in school. Ledsen att säga det, men det är faktiskt viktigt. Även om det är det tråkigaste som finns så u better work ifall du inte vill leva på skogaholmslimpa för resten av livet. Unna dig själv, håll inte på att hålla in på det roliga. Det har man inte tid med! TIME IS MONEY. Se nya saker, hitta nya människor att fylla tomhet. Res.

Hej. Kram. 

OCEAN.

Min favorit strandklänning från h&m. Ja, det är min bikini som syns igenom. 

Solen sken imorse och senare på eftermiddagen när vi väl hade tagit oss ut så dök molen fram men atleast we tried. Så nu ska jag bara hitta någon ny serie att kika på och göra mig varm oboy. Känner redan höstkänslorna! 

SUN IN THE CITY.

Bilder från gårdagen. Fin takterass på illum. Härlig shoppingtid på ströget och god musselpasta på torvehallarna. Yum. 

CPH.

Bilder från igår. 

äntligen fick jag tid för en stund här. Vi har funnit vägen fram till Köpenhamn och vi har haft två fina dagar här. Idag har det varit extra fint eftersom vädret har varit underbart och vi har bara haft en väldigt trevlig dag med massa god mat. Jag är ju lika kär i staden som vanligt och tänker mer och mer på om det kanske finns något trevligt att studera här eftersom jag trivs så bra här. Det vi har hunnit med under dessa dagar är en fin båttur runt hela Köpenhamn, vilket jag rekomenderar att göra om det är fint väder.  Hur trevligt som helst. Sen har vi varit på en streetfood festival och ätit burritos. Vi har även hunnit med ett glas på Illums Rooftop och solen sken. En promenad på botaniska trädgården och trevliga fikastunder. Rekomenderar också att gå till Torvehallarna (trevligt och super goda rätter kan man hitta där) Ja helt underbart. Nu ska vi slappa här och sen har vi ännu en till dag i Köpenhamn imorgon, sen åker vi hem på eftermiddagen. 

BADEHOTELLET.

bilder från dagen.

Idag åkte vi lite längre bort, så vi började dagen med en gårdsloppis skulle man kunna kalla det. Det var verkligen fina grejer. Sen gick vi vidare till ett super fint badhotell och kikade runt där. Dem hade så man fick låna hunterstövlar, hur gulligt?!

I den lilla staden fanns de även ett ställe som var känt för sina italienska pizzor så vi åt en sån. Den var verkligen hur god som helst. 10 poäng. Jag gillar ju inte pizza på grund av tomatsås men dem hade en utan så därför blev de så gott. Sen har vi även varit på två olika gårdar som har lite cafen osv, bland annat kattungar. Huuur söta som helst! Nu ikväll ska vi äta och bara mysa det sista här. Jag har packat min väska till köpenhamn för imorgon åker vi vidare. 

NYBAKAT.

Några blandade bilder från vistelsen här. Men den är inte slut än. Vi har haft en rolig dag i både helsingör och i humlebeck där Louisiana ligger idag. Louisiana (museet) var riktigt fint, framför allt ett rum där de var lampor som speglades och det såg ut som rymden. Jag kan försöka lägga upp bild på det! Men visst är museeum nästan till för att testa sin tålmodighet, ja ja började tröttna på slutet, men kul att se. Nu har vi morgondagen och en natt till innan vi åker vidare mot Köpenhamn. De ligger bara 30 minuter härifrån så vi kommer fram ganska tidigt sen har vi 2 nätter där också. De ska verkligen bli kul eftersom jag älskar köpenhamn på alla sätt. Imorgon ska vi nog vara här i Snekkesten men vi åker nog kanske in till Hornebeck eller Helsingör också. Vi får se. Ha det fint. 

STREET.

3 gatubilder från helsingör imose som jag knäppte. Vi var där en snabb sväng på förmiddagen för att shoppa lite. Nu ska vi till Louisiana, vilket är ett design museem lite utanför Snekkesten där vi bor. Ska bli kul.

CUP OF COFFE.

en mysig dag med systersonen E - vi har varit i hamnen och på stranden. Mycket finare väder idag och solen skiner. Trevligt.