Emmy's

KÖPENHAMN'S GUIDE.

TORVEHALLERNE.

Det är två saluhallar som har massa mat, frukt, charkuterier, ostar, grönskaker med mera. Det är hur trevligt som helst där, och vi har ätit på två olika ställen och båda gångerna har det varit super gott. Så man kan alltså både handla med sig hem, fina råvaror eller äta på någon av resutrangerna! Tips för det är härlig atmosfär där.  

ILLUM ROOFTOP

 Detta hittade min syster när dem gick förbi Illum (vilket är som typ Åhlens City fast finare). Där uppe fanns det alltså en takterass där man antingen kunde fika eller äta mat på någon av resutrangerna. Vi såg att det till exempelvis fanns skaldjursbuffe/tallrik som såg super fin ut om man vill lyxa till det. Men vi tog bara något att dricka och satt och njöt i solen. 

BÅTTUR RUNT KÖPENHAMN 

Vid Nyhavn i hamnen där så går det små kanalbåtar som man kan hoppa på för en guidad tur runt om i Köpenhamn. Man åker alltså ut och ser på operahuset, den där jungfrun osv.. Sen åker man dessutom in i en massa fina gränder typ. Köpenhamns broar är väldigt låga så det gör att det känns som man kommer väldigt nära allt och man fick se massor som jag inte sett tidigare. Ett roligare alternativ än hop on hop off buss. 

CPH FOODFESTIVAL

Vi hade tur när vi var där att det var streetfoodfestival, för det är en viss tid på sommaren. Det stod uppradade 100 olika foodtracks längs ån och det var hur mycket folk som helst. Jag tog en burrito som var god men det fanns så mycket mer jag ville testa. 

På båtturen får man även se Pappers ön som det kallas, vilket är också ett streetfood område fast som är där året rum. Det är som en stor hall med massa foodtrucks och man kan köpa olika rätter som bara kostar runt 40 kr!

BOTANISKA TRÄDGÅRDEN. 

Jag är väll inte super intresserad av natur och sådär men botaniska trädgården var faktiskt väldigt fin och trevlig. Vi började med en kopp kaffe och glass i utecafet. När vi var där så var det ett indiskt bröllopspar där, så fint! Och sen längre upp så var det en modeplåtning. Kul att se. Det är väldigt fotovänligt både inne och ute, framförallt i plamhuset. For all of you instagramlovers borde gå dit!

24 augusti 2016 10:02 | VARDAG. |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas