Emmy's

GYMNASIET.

Läs inläggen: Här & Här. 

Hej! Vad glad jag blir att det har hjälpt. Och jag förstår verkligen att du är nervös. Men egentligen är det helt onödigt för det löser sig. Jag kan intyga! Jag var den som helst kröp under jorden och ville helst vara total transparent. Det jag kan säga som jag har skrivit tidigare är verkligen att : alla söker vänner, alla vill vara din vän! Jag var så rädd för att bli ensam, men om man är öppen för vänskap så hittar man den! Jag minns att jag tyckte att det var svårt att liksom komma igång, det var min tanke kring det men det räcker bara så enkelt som: vart gick du på skola förut? känner du några klassen? så vart bor du?

Och lekarna, dem kommer att komma i början. Learn to love them! Man kan faktiskt försöka vara med så gott man kan och jag tror faktiskt att dem där lekarna hjälper. Tro det eller ej. Jag kan säga att jag hatade lekarna. Jag ville inte berätta om mig själv inför hela klassen eller gå runt, jag ville bara inte synas första dagen men man lär sig. Jag tyckte jag var jätte pinsam första dagen minns jag,

(Här kommer en liten historia ) Vi delade på klassen och vi satte oss i en ring. Leken gick ut på att man skulle lära sig alla namn. För att minnas namnen så skulle man säga något man tyckte om på den första bokstaven i ens förnamn. Alla sa, Karin Kamel, Sven Svan, Lina Lejon. Ni förstår. Helt vanliga grejer. Alla i klassen sa djur. Sen var det min tur: gissa vad jag säger?! Jag blev helt svettig hela jag, shit nu ska jag säga något. Vad ska jag säga? Gud kan jag ens öppna munnen? Jag får ut: Emmy EL. EMMY EL. EMMY EL.När jag hade sagt det sa läraren: va? va sa du? Emmy El sa jag. Ja, Emmy el. Jag valde alltså att säga: Emmy El. Alltså allt jag kunde tänka på : varför sa jag inte bara Emmy Elefant?! eller vad sjutton som helst. Emmy el, alla kommer tro att jag är värsta datornörden eller nån elektronik tjej nu. Haha, jag kan inte annat än skratta åt det. Vet du, det visade sig att min kompis Ebba hade sagt samma! 

Här kommer mer tips: klä på dig något du känner dig bekväm i. Hela jag var som en osäker då i det jag hade på mig. För allt jag tog på mig kändes som att det stack ut, men helt ärligt.. alla tänker så! Jag trodde allt som räknades var om man hade märkeskläder, men nej. Nej, Nej, Nej. Egen stil är mycket coolare, och självsäkerhet är det snyggaste man kan ha på sig! 

Jag har väll tagit upp det mesta i tidigare inlägg om hur min dag såg ut och sådär, och det var en ganska jobbig dag mentalt. Jag var så osäker då, och nervositeten tog nästan över mig. Men jag hittade vänner, och jag lovar att det blir bra. Om det inte känns bra, byt! 

Ettan var ett jobbigt år, och jag minns att det nästan kom som en smäll. Jag var så van vid vår gamla skolas tempo, allt gick lugnt och man kikade på film, typ. Här blev det inlämningar och prov nästan samma dag. Man skulle plötsligt hänga med nya vänner och samtidigt försöka få bra betyg och skicka in allt i tid.

Jag grät var och varnannan minut i början, nästan hela ettan. Och det är okej, jag blev stressad. Och jag önskar att någon hade sagt till mig att sluta med det. Sluta stressa för du får bra betyg ändå. Min mamma och pappa sa ju det till mig men jag tog skolan på så stort allvar och jag fick sån prestationsångest. Vilket var så onödigt. För det är inte hela världen om det går dåligt några gånger, man kan fixa det! Även om man ska ta skolan seriöst så är det inte hela världen. Det är bara en del av ditt liv, ha kul. Det kommer vara så mågna roliga stunder, man lär sig inte bara saker från böckerna utan också om sig själv. Om vem man är. Det blir också bättre med tiden. 2 an kändes nästan som att få pusta ut även om det blev mer skolarbete så började man äntligen veta vem man är. Jag började äntligen skita mer och mer i vad folk skulle tycka. Jag gick för första gången med bestämda steg. 

Mina plugghacks/tips: 

Glöm wikipedia: ne.se som gäller. 

Fråga i tid, lärarna hjälper mer än gärna till. 

Be läraren läsa delar i ditt arbete så du kan förbättra dig. 

Om du är nervös för en presentation, fråga läraren om ni kan mötas på mitten på något sätt. 

Många läroplattformer har webbsidor som de tipsar om, (som tex retriver) som hjälper en mycket i arbetet! Ta vara på dem.

Om ni har fått datorer: spara allt på molnet! Lärarna accepterar inte att något är borta. Får inte hända. 

När du gör en inlämning: fastna inte på inlednignen. Hitta något i arbetet som intresserar dig och börja skriv om det för att börja och få inspirationen. 

Jobba i skolan, det kommer vara svårt. Men försök att gå iväg för att få saker gjort. Du kommer behöva tiden du får efter skolan att ladda om. 

Belöna dig själv - typ en nöt, godis, russin per sida!

Färglägg för att göra det kul.

Leta upp dokumentärer som är passade för ditt arbete - !!! Lärde mig så mycket från det. 

Suprise: gör saker i tid och lämna in i tid. Få inte saker liggandes. Det lönar sig aldrig. 

Om du har svårt att hänga med - fråga läraren om du får spela in när den förklarar hur man gör. 

Plugga aldrig sängen! Bara vid skrivbord, bibblan eller i köket! Mitt tips.

Om det är någon som har förstått vad det handlar om - be den förklara och repetera tills du kan. 

Mitt viktigaste tips: gör de viktiga sakerna (prov, inlämningar) viktiga. Saker som ett litet förhör, glosor, presentation, grupparbete bedöms aldrig och har nästan aldrig en stor vikt i ditt betyg. Man kan komma undan för att spara tid. 

Kram♥

19 augusti 2016 10:03 | TIPS. |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas