Emmy's

BLUE.

LÖRDAG. 

Jag sitter framför brasan efter en lång prommenad och efter en god pecannötspajs avnjutning. En del av familjen är samlad och nu mår jag så bra. Läxor och annat blir imorgon och istället har jag idag lite kvalitetstid med familjen. Ikväll blir det melodifestival kanske med den vanliga besvikelsen och en god middag på det. Ha en fortsatt fin lördag. 

CINNAMON BUNS.

Har ni testat den nya smaken cinnamon buns? Hjälp, gode gud vad den var god. Den smakar verkligen exakt som en bulle och den var så god till en kopp kaffe. Mitt tips att testa den! Jag var lite osäker på om den verkligen skulle vara så god, för jag håller mig gärna till dem vanliga smakerna men denna var verkligen 10/10. Tips! 

LIGHT BLUE.

Tröja från bikbok - jeans från h&m - kappa från amisu - converse - halsduk - åhlens 


BEAUTYGURUS.

Här har ni några av de jag prenumerar på youtube, jag har runt 100 st jag prenumerar på men här är några av de om jag gillar mest. 

EX1 FOUNDATION.

Här om dagen beställde jag en ny foundation, vilket kändes lite segt eftersom jag precis köpt en ny innan men den nya foundationen var verkligen ett super nej för mig. Jag fick ändå hjälp på kicks men den foundationen var alldeles för orange, för torr och matt. Gillade inte den alls. Jag har länge velat beställa denna ex1 foundation för olivtonad hy så jag gjorde det helt enkelt. På alla reviews på youtube säger att den är hur bra som helst så jag ser verkligen fram emot denna. Är rädd att den kanske är lite för ljus men hoppas det blir bra ändå. Jag köpte min här i färgen f200. Jag kan skriva vad jag trycker om den när jag fått hem den!

BALSAMMETODEN - HUR GICK DET SEN?

 

  

- VAD ÄR BALSAMMETODEN? -

När man tvättar sitt hår med balsam istället för schampo. Det balsam man använder sig av måste vara godkänt för balsammetoden. Med godkänd menar man att balsamet inte får innehålla mineraloljor, silikoner, sulfater och alkohol. 

 

- VARFÖR ANVÄNDA BALSAM ISTÄLLET FÖR SCHAMPO? -

I schampot du använder finns det som skrivet tidigare silikoner, mineraloljoer och sulfater. Det sulfaterna gör är att torka ut din hårbotten vilket gör att den tappar sin fukt vilket leder till att hårbotten börjar producera mer olja, alltså fett hår, torr hårbotten, mjäll osv. Sulfaterna är också fettlösande och torkar ut håret. Det är sulfaterna som gör att schampot löddrar vilket gör det torrt som leder till att det går av. Silikonerna kan man säga "lurar" håret att det mår bra för det silikonerna gör är att lägga sig som en hinna på hårstrået och gör att det ser glansigt ut. När du tvättar bort silikonet kommer ditt hår inte längre uppleva som glansigt och friskt. Tillsist finns det mineraloljor i schampon. Oljorna lägger som som en hinna på hårbotten och täpper till så att håret inte kan växa ordentligt. Mineraloljorna gör även så att håret inte får syre. 

Så varför ska man använda balsammetoden? Jo, du kommer i slutändan inte behöva tvätta ditt hår lika ofta eftersom håret slutar producera fett eftersom det balanceras med balsamet du tvättar med. Ditt hår blir tusen gånger friskare och starkare så det kan växa ut ordentligt. 

 

- HUR BÖRJAR MAN MED BALSAMMETODEN? -

1. Man måste börja med att tvätta ut alla oljor, sulfater och silikoner som finns i håbotten så då börjar man med ett sista-gångs-schampo. Detta schampot använder du alltså den sista gången innan du börjar med det godkända balsamet. Lista på godkända sista-gångs-schampon finns HÄR. Detta kan du alltid använda när du har varit hos frisören, färgat håret. Alltså när du fått silikoner osv i ditt hår. 

2. Nästa steg är att börja tvätta ditt hår med ett godkänt balsam. Detta kan du göra direkt efter du tvättat med sista-gångs-schampor. Lista på godkända tvättbalsam finns HÄR.  Detta balsamet är alltså ditt tvättbalsam, det du använder istället för schampo. Detta applicerar du i hårbotten. Man kan låta det sitta i en något längre stund. 

3. Detta är inget måste med man kan använda ett vårdande balsam i topparna eller en inpackning. Lista på godkända vårdande balsam HÄR. Låt gärna sitta i ett tag eller sov med kokosolja under natten!

 

- KAN MAN STYLA HÅRET OCH ANVÄNDA VÄRME PÅ HÅRET? 

Ja man kan använda stylingprodukter till sitt hår men de måsta vara godkända. Lista finns HÄR. Man kan använda värme men man ska självklart undvika det så mycket som möjligt eftersom det sliter på håret. 

 

- OM JAG INTE HÄNGDE MED? -

Kika på dessa två videos om det är svårt att hänga med. HÄR & HÄR.

Här är de produkterna jag använder. Uppdaterat : använder exakt samma utom att jag inte använder vårdande balsam eftersom jag har kort hår nu. 

Här är sista gångs schampot. Det schampot jag använder en sista gång innan jag börjar med balsam för att tvätta ut alla sulfater osv .

Tvättbalsam, det är det jag tvättar mitt hår med. Alltså i hårbotten och masserar ut. 

I somras då jag började med balsammetoden. Så här mådde mitt hår egentligen, alltså inte bra alls. Det fanns ingen glas eftersom det inte fanns några sulfater som lurade synen av att det mådde bra. 

Här är efter jag tvättat mitt hår med balsam för första gången. En så stor skillnad. Första gången kunde jag vet jag att jag skev att jag kunde vänta med att tvätta mitt hår 2 dagar. 

För och efter bilder.

HAR JAG FORTSATT MED BALSAMMEOTDEN? 

Ja, jag har fortsatt att tvätta mitt hår med endast balsam. Det har funkat hur bra som helst och jag kommer nog aldrig gå tillbaka med att tvätta med schampo när jag vet vad det gör med håret. Det har gjort så stor skillnad och mitt hår är friskare än någonsin. 

MINA TIPS FÖR ATT INTE SLUTA ATT TVÄTTA MED BALSAM.

Det är mentalt svårt att hålla sig ifrån att inte tvätta håret, jag vet hur det är när jag känner sig så ofräsch och bara vill hoppa in i duschen för det där fettiga håret. Men då får du tänka att du bara måste hålla ut en dag till för att vänja ditt hår. Tänk i slutändan blir ditt hår inte fett och du kan vänta länge med att inte tvätta det! 

Jag vet också en sak som antaligen kommer kännas jobbigt är att balsamet inte löddrar. Alltså att det blir inte blir skummigt. För mig kändes det super obehaligt och jag trodde hela tiden att det inte skulle bli rent men så var det inte. Det blev rent. Bara håll ut ett tag så kommer ni märka skillnad.

FÅR MAN FETT HÅR I BÖRJAN?

Den stora frågan, jag minns faktiskt inte riktigt helt och hållet om jag tvättade det varanan dag eller så men för mig fick jag bara ändra min inställning i att jag ska inte tvätta det så ofta. Och att det inte är en så stor grej om jag kommer med fett hår. Tänk såhär: det blir rent efter du tvättar det med balsam. Jag lovar. Du skulle ändå ha tvättat det med schampo så då kan du lika gärna tvätta det med balsam eftersom det blir lika rent. Det kommer ta ett tag innan ditt hår vänjer sig, det är bara så. Ditt hår tror att du ska ta bort fettet med istället tillför du fett så det måste hårbotten vänja sig vid . 

ÄR DET DYRT ATT ANVÄNDA SIG AV BALSAMMETODEN? 

Nej. Inte alls. Dem balsam jag använder mig av är antingen såklart balsam med garant som kostar 22 kr. Det är klimatsäkat och funkar så bra för mig. Om jag inte använder det så använder jag coops egna balsam som kostar 13 kr. Sista gångs schampot från coop kostar också runt 13 kr. Dyrt nej. Om du spenderar dina pengar på dyra salongs schampo så lär du dö fattig och utan hår. Ta mitt tips och börja med balsammetoden. 

Mitt hår idag ser ut såhär. 

 

 

GÄSTOUTFIT.

 Sabina har en blogg här på forme så tänkte tipsa om den. Hon har världens snyggaste garderob och hon lägger ofta ut snygga outfits så tänkte att jag kunde visa hennes outfit idag! Kika på hennes blogg här. 

STRESS.

Bild tagen av mig på felicia för en massa dagar sedan. 

Hej. stressy stressy. Jag har egentligen inte ens en sekund över att lägga på detta just nu men jag vill inte att det ska bli helt tomt här. Imorgon har vi ett super svårt, jätte tråkigt och stort prov om samhällsekonomi och jag har pluggat i typ 6 tim men är nu tillbaka på ruta ett då jag känner att grunderna inte sitter. Nej, verkligen nog om sånt tråkigt så tänkte jag slänga in att det kanske blir super tomt här just för att det är så mycket just nu. Ska ha hemmatteprov, engelska läsning och sen vill jag hinna åka till stallet på det. Men detta var ett litet hej ifrån mig. Kram. 

18 SHADES OF PINK.

Hello. Igår hade jag min 18 födelsedagsmiddag som jag länge sett fram emot och planerat. Jag är super nöjd och alla verkade vara det, vilket tycker jag är super kul! Har så fina vänner och så kul att ha dem där å fick så fina presenter! Maten blev mycket bra (tack vare mam å pap♥) och allt där till. Så konstigt att ha alla som man umgås med i ett å samma rum? men super härligt. Jag har städat nu på morgonen och sen har jag kollat igenom alla bilder från igårkväll. Så här är några av dem det kanske kommer upp några fler sen! Ha en fin söndag!

ANSIKTSRUTIN.

1. Börjar att först blöta ned hela mitt ansikte sedan tar jag min bi-facil (alltså sminkborttagninsmedel) med en bomullspad och tar bort mitt smink. Upprepar denna process med nya bomullspads tills de inte blir någon färg kvar. Sköljer sedan igen, torkar med en handduk och sköljer till sist igen. Torkar en sista gång. Eftersom jag har fransförläningning nu så behöver jag inte använda den på ögonfransarna. 

2. Sedan använder jag denna ansiktsolja för oljig hud som är helt underbar. Denna har gjort sån stor skillnad. Mitt största tips. Visst kan det kännas konstigt att ta på olja på oljig hud men de blir bara bättre eftersom huden inte får panik och börjar producera en massa olja utan denna ansiktsolja balanserar ut det. Denna tar jag kanske 2 droppar av och tar i ansiktet. 

3. Till sist använder jag denna ansikts lotion som också är super bra för er som har oljig hud som jag. Den försminkar porer och balansersar ut oljerna i huden. Denna tar jag ganska mycket av och applicerar jämnt i ansiktet. Alla produkter från Maria Åkerberg är super bra. När jag använde mascara använde jag deras baby oil till att ta bort det med. Funkar så himla bra och skadar inte ögonfransarna. 

4. Ungefär 2-4 gånger i veckan använder jag mig av denna ansiktsmasken. Den innehåller mint, honung med mera. Den gör underverk och är den enda masken jag provat som faktiskt fungerar. Om jag får dålig hud så lugnar denna ned det något enormt. Ett super duper tips från mig. 

STUDENT.

Sponsrat : Designa studentmössa

Tänk, nästa år är det min tur att få sjunga "ingen vill gå i tvåan nu, ingen". Då får jag äntligen vara den som firar på flaket med alldeles för hög musik som spränger mina ögron och dansa tills morgondagen. Det är jag får som springa ut och leta efter min skylt och krama om mina nära och kära. Då är det min tur. Blir så oerhört spänd och helt glad när jag tänker på allt vad studenten innebär. En dag där man bara får fira alla dessa år i skolan, fira att man inte längre ska behöva gråta över läxor och prov. En dag av bara glädje dans och frihet. Jag hittade denna sidan där man får desina sin egen studentmössa. Man kan ha allt ifrån 18 karat guld, rosa kant och diamanter. Hur häftigt låter inte det. Då kan man ju designa den så att den passar till sin studentklänning. Jag vill ha min student imorgon, det vore perfekt. 

 

LAST NIGHT.

Hej. Godmorgon sunshines. Igår sökte jag jobb faktiskt, jag gick runt i stan och lämnade in en massa CV. Känns som jag har samlat en liten vuxenpoäng där. Jag hann även hjälpa stina med lite blogggrejer. På kvällen åkte jag och några tjejer till Pinchos för att äta lite gott. Det är en riktig favorit pinchos! Vi tappade först bort oss lite med bilen men vi tog oss hem efter lite om och men. Idag vid 4 så ska jag iväg och rida för första gången på hundra års tid. Har saknat ridningen något enormt så det är verkligen dagens höjdpunkt!  Ha det fint. 

CELEBRATION.

Här kommer några bilder från i Söndags då jag hade kalas. Kan typ fortfarande inte fatta att jag faktikt är 18 barr. hello sjukt. Just nu äter jag frukost och kikar runt lite, ska ta tag i att skriva mitt cv idag för det måste verkligen bli klart någon gång.

3 ENKLA TIPS FÖR EN BRA BLOGG.

- En uppdaterad blogg, jo men den vet vi alla är super viktig. Därför är det viktigt att sällan använda sig av tex. söndagskväll och inte blogga efter det. Läsaren blir påmind om när du senast bloggade, även nya läsare förstår att detta är en blogg som ej uppdaterar så ofta. Detta kan du använda om du vet att du fortsätter att blogga kort inpå. 

- Skapa något eget, tänk på att använda dig av olika tankesätt när du väljer att göra dina inlägg. Vad vill man läsa på dagen och på kvällen. Många läser på eftermiddagen så då kan man passa på att skriva lite längre, kanske en recension på något som är aktuellt. Det kan vara så att det är mycket ovärd tid som läggs om du publicerar det mitt på dagen. Sedan på dagen kan man ha bara bilder eller något annat som är lättläst. 

Alla bilder lånade från Weheartit. 

- Skapa kanske veckan blogg, veckans trend, veckans outfit. Något som du alltid publicerar så att läsaren ser fram emot en viss dag. Detta kan vara svårt att hålla fast vid men då kan du alltid variera, eller göra så ofta som det går. 

DID YOU KNOW THIS?

- Jag har tre olika borstar beroende på vilket stadie mitt hår är i. Jag har en borste för nytvättat hår, en borste för fett hår med torrschampo och en borte när jag ska göra en tajt hästsvans. Är detta bara jag?

- Såhär skulle året se ut enligt mig: 2 veckor vinter, 4 veckor vår, 2 veckor höst och resten sommar. Erkänn bästa året? JAASS.

- Jag absolut hatar att åka buss, alltså jag tror ingen förstår min panik. Jag är så mycket bekvämare med att åka tåg eller typ flyga. Men buss, hjälp.

  

- Ett av mina favorit program är en plats i solen, älskar att kolla på hus utomlands. Älskar det programmet. 

- Jag är ett T Swift fan. Pinsamt men jag älskar. 

- Jag lever för russin och torkade aprikoser. Russin i bröd, yoghurt, godis allt. Lovveeee.

- Jag håller fortfarande på med balsammetoden. Kommer antaligen aldrig tvätta med schampo igen när man vet vad det gör med håret. Jag vill ha hår när jag blir gammal också. Jag har nästan hållt på i typ 8 mån. 

- Jag har en hemlig dröm om att göra youtube videos. 

- Det spelar ingen roll vad klockan är, jag måste alltid lyssna lite på musik innan jag somnar. Samma sak så tar jag alltid bort mitt smink oavsett tid. 

- Jag har en grej som jag ska skriva om på bloggen snart, det är om en dröm som har gått í uppfyllelse. En grej som var på min bucketlist, som jag skulle göra allt för att göra. Jag skriker inombords varje gång jag tänker på det, lyckorus. 

CROISSANT.

Godmorgon. Redo för en kalas dag, så ska göra iordning mig snart för det blir kakbuffe å kaffe. Så idag blir det en riktig kalas dag och sen vet jag inte riktigt men det ska bli en trevlig dag. Jag har ingen söndagsångest då jag ska ha prao nästa vecka. 

18TH BIRTHDAY.

Hello. Jag är vuxen nu. Hihi. Jag hade en toppen födelsedag igår, vaknade upp till en partlåt,  rosa rosor å bubbel. Vi åkte till en större stad och åt på en av mina favoritrestauranger, shoppade lite och hade de trevligt. Sen när jag kom hem fixade jag iordning mig, åt lite italienskt och åkte iväg för att ta en drink med tjejorna. Så en liten cosmoplitan blev de och sen gick vi på bio. Vi såg fifthy shades of gray, och ja.. vad ska man säga haha, inte super imponerad men ja. Toppen födelsedag. Nu håller jag på att baka lite med mama för imorgon blir det kalas. 

97' - 15'

Här är lilla jag, några få år och helt ny för världen. En glad och busig liten figur som lekte med syskon, badade och hade det fint. Tänk att man har varit såhär liten. Känns så konstigt på någotvis, att tiden bara går och att man nu blivit vuxen. 

Här började jag bli lite äldre, levde för hästar och kompisar. Var verkligen den där hästttokiga tjejen som köpte allt i hästväg, önskade min dem där whitaker (alla hästintresserade vet) röda med läder på på innelåren. Det var drömmen när jag fick dem. Jag vet faktiskt inte riktigt vad man gjorde, jag antar att jag hängde med kompisar och red. 

Några bilder är från 9:an här. Hittade inte så mycket från sjuan av någon anledning. Här hade jag mittbena i början och fick säga hejdå till min musikklass för att börja gymnasiet. Minns att jag hade sån ångest över att börja gymnasiet, även fast jag i 6:an bytte till en helt ny klass där jag inte kände någon så var det samma nervösa känsla. Som tur hamnade jag med en super bra gäng. I sommaren åkte jag Malta på språkresa och lärde känna lite nytt härligt folk! 

Ettan var snabb, hann knappt tänka att jag hade börjat gymnasiet. Jag hade det kul med nya klasskompisar och typ ett nytt liv (om man kan säga så)  började typ. Låter kanske konstigt men att börja gymnasiet var för mig mer ett eget mer självständigt liv, mycket nytt och nya människor. 

Inte sådär stor skilland här. Lite blandade bilder från hårkatastrofen med ombren som jag älskade i början men hatar nu haha. Så väldigt glad att jag tog tag i att klippa kort. Jag ska inte gå tillbaka, promise. Nu när jag ser mig i långt hår ser det knappt ut som jag. Jag tänkte nog att utan mitt hår blir det nog inte så mycket mer kvar av mig, men så är det ju inte ritkigt, jag var så mycket mer än mitt hår och nu är mitt korta hår det nya jag. Det vuxna jag'get. 

Nu är vi här, jag är 18 år idag. Vuxen. Jag, bara jag har ansvaret för mig själv, nu är det jag som bestämmer. Jag har skrivit det här förut men det är så mycket mer än bara två siffror den här gången, siffrorna betyder så mycket mer. Idag kan jag gifta mig, köpa cigg å snus, hyra film, köpa lotter, ta körkort, resa utomlands själv. Det är häftigt, en liten pirrig känsla men samtidigt så allvarlig. Jag är 18 år idag. hihi. 

LE PAIN DE FRANCAIS.

Hello loves. Jag är super trött så ska skriva lite kort. När ja och felicia å våra mödrar kom ned med tåget så mötte vi upp min syster E för fika på franska cafet. Super mysigt att träffa henne å lille killen. Såklart så shoppade vi lite, jag köpte faktiskt bara smink till min bas eftersom det var slut så det blev inhandligen. Annars så hade vi de trevligt och åt en super god lunch på franska cafet igen fast på Avenyn, som jag var på i lördags. Så fint där! Imorgon fyller jag 18..... kram. 

IN MY ROOM.

Litet skrivbordsbyrå jag har i mitt rum. Fyllt med lite av varje.

Godmorgon. Just nu sitter jag på tåget påväg ner mot Göteborg tillsammans med Felicia och våra mammor. Det ska bli en så trevlig dag och jag har sett fram emot detta! Det är inte riktigt bestämt vad vi ska göra ännu men det blir i alla fall lite god mat och shopping skulle jag tro! Ha en bra torsdag! Kram

RIVER ISLAND.

Kikade in på River Island och hittade lite glada vårplagg såhär inför våren. Blir bara varm bara jag tänker på det. Bara jag som är supertaggad att ta fram alla pastellfärgerna, mintgröna jackan och sneakersna? Kan inte bli mer sugen på lite vårsol, tulpaner och grönt. Vill att det ska vara vår nu. 

LEATHER.

Kappa - Amisu 

Kabelstickad tröja - Ginatricot

Skjorta - Ellos

Byxor - Esprite 

Stövlar - Nellytrend