Emmy's

SLEEPLESS BUT I'M ALIVE.

Mornings in cph

Hej, det var längesedan jag bara skrev av mig lite här. Vad händer just nu, livsstatus? Am I alive? Jag skulle säga att jag verkligen har känt att jag lever i helgen, eller faktiskt hela veckan har varit en väldigt skön och rolig vecka. Skönt att veta att man existerar. Efter en chockupplevelse efter ett "du har nu körkort" så har jag kört och skjutsat like no other. Fantastisk roligt, en extrem konstig känsla att inte ha någon brevid sig utan att kunna skrik sjunga i bilen. Ja, roligt måste jag säga. Lördagen slog alla utekvällar, ja. För en kväll blev vi tjugo år och dansade och sjöng som att ingen hörde. Svettigt, men något så sjukt kul. En av de bästa kvällarna någonsin måste jag tillägga. Fyra noll noll la jag mig ned hemma, efter en sprutsvett attack när klockan slått 02:08 och en sista buss som går 02:15 ,men turen var med oss och skönt somnade jag efter världens härligaste kväll. Ja, jag vet att jag lever för jag ler! En träff med en del av familjen över turkisk grill, sjukt gott. 

Idag är en såndär dag då jag börjar runt tolv och kan njuta av en sovmorgon då det blivit rätt så lite med sömn det senaste, kanske blir det en lika bra dag som de andra har varit. 

DESTRESS.

Ibland behöver man verkligen bara ta någon minut eller flera att bara ta det lungt, detta är några tips för att sluta stressa. 

→ Jag vet för många funkar det att göra en destress smootie, eller dricka ett te som har en sådan effekt. Värt att testa. 

→För mig hjälper det att bara ta några minuter för att vila, luta huvudet mot kudden lite och bara ha en tyst stund.

→ Om du är varm, känner dig stressad så kan du spola kallt vatten på dina handleder för det gör att hela kroppen känns kall. 

→ När det börjar bli vår, eller i slutet av sommaren så är det så avslappande att ta med en filt ut och sitta i kvällssolen, lyssna kanske på en podcast.

→Att ha det rent, städat och organiserat gör för min del att allting känns mer balanserat. Jag städar alltid innan jag ska plugga. 

→ Att sätta på musik, spola upp ett varmt bad med bubblor gör allting mycket bättre, lovar!

→Ett enkelt och väldigt trevligt sätt att ta det lungt är att hitta ny musik, skapa en ny lista med lugnande låtar. 

→Bestäm träff med bästa kompisen, ta en promenad och ta med kaffe. 

→Ibland kan det enklaste sättet att förstå vad som gör en stressad är att tänka efter, skriva ned det och försöka att ändra på det. 

→Planera en semester, en dag där du gör det du vill. 

 

SATURDAY TURN UP.

Ginatricot, Lindex & New Look. 

Kvällen är ännu oskriven, kanske hamnar man bland svettiga och dansande ungdomar i trång lokal eller på en fin middag på favorit stället som serverar tapas. Vem vet? Vad jag vet är att det blir trevligt oavsett. 

CHLOE.

Kända bloggarna verkar ha denna som hösten som favorit och jag har sett den precis överallt, super poppis. Nu om man vill ha en liknande väska för ett mer rimligare pris och för dig som inte vill köpa skinnväskor så finns denna mer prisvärda väska på missgudied HÄR.  Självklart är orginalet också snygg (HÄR) med lika snygg tycker jag att missguideds variant är. Ps. stödjer inte fejk kopior men jag tycker det finns undantag på simpla väskor! 

! DRIVERS LICENCES !

JAG HAR KÖRKORT! 

Det är en sån fantastisk känsla, att för en gång skulle kunna bara klara något själv. Inte behöva tjata på föräldrarna om skjuts! Så skönt! Nu har jag körtkort! Jag trodde aldrig att jag skulle klara båda testen på första försöket men jag hade sån tur, började liksom plugga i helgen....!! Mamma va så snäll så hon kom hem med fika och fina örhängen som matchar mitt halsband som present igår♥ Och ikväll firar vi med en middag hemma! Söta. Dessutom idag har jag nu kört helt själv (!!) idag och åkt tillsammans med Gabriella ute på stan! Total extas if u couldn't tell......!

MY DRESSING TABLE.

I somras införskaffade jag mig ett skrivbord som jag använder som mest sminkbord med mera. Nu när skolan börjar så kommer jag också göra mitt skolarbete där såklart! Det är ett architekt bord som man kan ändra så att det blir lutat så tycker jag också är bra eftersom jag ibland tar mig tiden att måla! Nu har jag fixat lådor som jag har framför spegeln där jag har mitt varje dag smink och smycken. Sedan har jag några glasburkar med mina borstar och hårtillbehör. Under har jag mina lådor med papper, målar saker med mera! Väldigt skönt med ett skrivbord! 

SNAPS LATELY.

Parkhäng i Båstad / forsättning med lunch / en liten bild framför slottet/ 

/frächa juicer  / Cph fw / Dopp på Svanemollen strand inne i Cph/

/God italiensk pizza / details / fruktexplosion/ 

/ svalkande drycker i mängder när solen varit framme/

CREATE YOUR OWN FASHION WALL.

Vad tycker ni om denna "fashion wall" som jag gjorde nyligen? Är super nöjd och det var så väldigt enkelt och ser väldigt stilrent ut. Jag fick iden från en youtube video jag såg nyligen och tyckte det var en väldigt smart ide. Det ända du behöver är en del av ett kompostgaller/kaningaller och en vit sprayburk, några skruvar och sen är den klar. Du behöver ju självklart inte ha så som jag utan istället är det ju ett smart sätt att hålla koll på läxor och annat! Jag har min vägg lite som inspiration, för att bli inspirerad och motiverad. 

GOODIE BAG.

En goodiebag från american vintage där man fick en skön tisha och super snygga postcards. Ska försöka visa dem andra goodiesarna jag fick också snart. Vem älskar inte goodiebags right? 

EVERYDAY NECKLACE.

I måndags bestämde jag mig för att gå och kika på en ny berlock till min kedja så jag denna lilla berlock blev det. Ville ha något enkelt och något som jag kunde ha varje dag så denna tyckte jag blev perfekt. Im kind of obsessed faktiskt. Jag vill så gärna ha en samma typ av kedja fast en längre så jag kan ha två som matchar varandra. Jag fyndade ett par högmidjade kavajbyxor på rean som blir perfekt till höst och vinter. 

FÖRSTA DAGEN PÅ GYMNASIET.

Är du nervös, kanske nyfiken eller exalterad för att börja gymnasiet? Denna texten är till dig. För dig som inte redan läst mitt första inlägg om hur det var att börja gymnasiet så kan du läsa det här då det var lite frächare i mitt minnet.

Jag vet hur jobbigt det antaligen känns för dig just nu. Bara några veckor kvar, snart kan man räkna ned dagar innan man står där i en fullproppad aula med ungdomar från stadens alla skolor. Alla nervösa, letandes efter sitt namn på skärmen där klasserna visas. En ny klass. Nya människor. Nytt klassrum och ett nytt skåp.

Osäkerheten. Hur ser jag ut? Står jag konstigt? Kommer jag få några vänner? Totalt övertänkande om precis allt. Egentligen kan vi komma till kritan med en gång, så slipper vi allt sådandär som inte är viktigt. Såhär är det: Du behöver inte vara orolig över någonting. Alla är precis lika osäkra och nervösa som du är. Även om det är svårt att tänka så när man väl står där och försöker att hitta någon att prata med, men jag lovar dig att alla söker efter vänner, alla vill ha en vänn precis lika mycket som du. Egentligen är det allt du behöver tänka på, att alla är öppna för vänskap. Din vänskap. 

Första dagen minns jag väldigt väl, om jag faktiskt tänker efter. Man fick genomlida dem där ur jobbiga lekarna, berätta om sig själv eller presentera andra. Nu i efterhand undrar man om någon tog in något av vad någon sa för man va så upptagen på att hålla i ordning på sig själva och vad man själv skulle komma på att säga. Lekarna kommer du inte undan tyvärr så jag kan ej hjälpa dig ur dem men i feel for you. 

Matsalen. 3 miljoner sittplatser och vart sjutton ska man sitta? Tänk att något sådant jobbigt ska man gå igenom. Jag råkade ha tur och hamnade i samma klass som några gamla kompisar som jag kunde sitta med men så är det inte för alla. Tänk om jag ej har hunnit träffa en kompis innan matrasten? Tänk om jag sätter mig först och dem jag faktiskt pratat med någon annanstans? Så mycket oro för ingenting. Jag lovar. Du hittar en vän. Prata med den, fråga till och med om ni kan äta ihop sen. Egentligen behöver det inte vara svårare än så. 

Jag hamnade själv första dagen, kompisarna hamnde i en annan grupp och ensam var jag lämnad i det öppna fältet för sökandet efter någon att sitta bredvid, prata med. Panik. Alla går bredvid varandra i ett tyst led, några börjar prata lite med varandra och lika gjorde jag efter en stund. Bara en liten fråga med en så var den totala panik som utbrutit efter gruppindelningen bara borta, eller ja. Inte helt förståss, men nästan. 

Dem första veckorna var inte roliga. Varje dag så var rummet en ända röra efter varje morgons klädpanik. Det skulle vara märke på, den skulle vara si och så. Varje dag var bara totala paniken just för att man var så otroligt fånig med om vad alla skulle tycka. En total värdelös panik. Ha inte det, inget jag kan rekommendera utan bara va dig. Precis exakt som du väljer att vara. Den bästa personen du kan vara. Släng bort alla tankar om sådant onödigt som man tror alla tänker på. Ta bort dem. Lättare sagt än gjort, ja men det viktigtaste är att du mår bra. En första dag ska vara nervös, men inte varje dag. Lycka till. 

ARTICLE FOR FOR.ME

Vill ni läsa mer om min upplevelse på Köpenhamns Fashion Week ? Det är så att jag skrev nämligen en artikel för for.me om bland annat trender, mer foton från det och även lite bilder på streetstylen därifrån. Hoppas ni vill läsa den: här

FASHI◊N REVEALS

- Jag äger inte en vanlig svart kjol, inga normala svarta byxor, ingen vanlig svart t-shirt eller ärligt talat inte en ända normal t-shirt. Basic införskaffning borde bli ett måste. 

- Det plagg jag känner mig mest obekväm i är shorts. Mår så kasst om jag har shorts och föredrar inte att ha det.

- Vill kasta ut allt preppy, alla klassiska plagg och köra på en mer " coolare, edgy " stil framöver. Men vågar inte riktigt släppa taget. 

- Liten pinsam fakta, men min favorit t-shirt i rött som har tycket de" i love mozarella" som jag fått av min bror. Älskar som ni förstår mozarella och det är den bästa t-shirten att sova i. Ett ful plagg som jag aldrig kommer att slänga, så är det bara. 

- Jag rensar ut kläder antaligen var tredje vecka.. tycker inte om att ha en full garderob fylld där jag inte kan se vad jag har. Så om jag inte rensar ut så flyttar jag kläder, tillexempel sommarkläder och vinterkläder, höst, vår. Så min garderob är alltid i rätt årstid. 

- Jag hade ett sko beroende ett par år tillbaka men jag är inte i ett lika abstinensläge längre (totalt överdriv). Det har lugnat sig.

- Mina strörsta klädinspiratörer är Olivia Palermo, Millie Mackintosh, Kristina Bazan. Det var dem jag kom på just nu men har många fler.

SNAPS FW.

UPDATE: Hemma från Köpenhamn och här är några bilder från fw. Det var så väldigt roligt och jag kände verkligen att detta verkligen vore kul att lära sig mer om och så. Mer om det sen! Just nu njuter jag av sommarens sista dagar, dansade på dansgolvet igår och sjöng med till lena ph och nu idag ska jag träffa en efterlängtad vän. Ps. förhoppningvis kommer en rolig nyhet snart. Kram