Emmy's

- BALSAMMETODEN -

INTRODUKTION 

 

- VAD ÄR BALSAMMETODEN? -

När man tvättar sitt hår med balsam istället för schampo. Det balsam man använder sig av måste vara godkänt för balsammetoden. Med godkänd menar man att balsamet inte får innehålla mineraloljor, silikoner, sulfater och alkohol. 

 

- VARFÖR ANVÄNDA BALSAM ISTÄLLET FÖR SCHAMPO? -

I schampot du använder finns det som skrivet tidigare silikoner, mineraloljoer och sulfater. Det sulfaterna gör är att torka ut din hårbotten vilket gör att den tappar sin fukt vilket leder till att hårbotten börjar producera mer olja, alltså fett hår, torr hårbotten, mjäll osv. Sulfaterna är också fettlösande och torkar ut håret. Det är sulfaterna som gör att schampot löddrar vilket gör det torrt som leder till att det går av. Silikonerna kan man säga "lurar" håret att det mår bra för det silikonerna gör är att lägga sig som en hinna på hårstrået och gör att det ser glansigt ut. När du tvättar bort silikonet kommer ditt hår inte längre uppleva som glansigt och friskt. Tillsist finns det mineraloljor i schampon. Oljorna lägger som som en hinna på hårbotten och täpper till så att håret inte kan växa ordentligt. Mineraloljorna gör även så att håret inte får syre. 

Så varför ska man använda balsammetoden? Jo, du kommer i slutändan inte behöva tvätta ditt hår eftersom håret slutar producera fett hår eftersom det balanceras med balsamet du tvättar med. Ditt hår blir tusen gånger friskare och starkare för det kan växa ut ordentligt. 

 

- HUR BÖRJAR MAN MED BALSAMMETODEN? -

1. Man måste börja med att tvätta ut alla oljor, sulfater och silikoner som finns i håbotten så då börjar man med ett sista-gångs-schampo. Detta schampot använder du alltså den sista gången innan du börjar med det godkända balsamet. Lista på godkända sista-gångs-champon finns HÄR. Detta kan du alltid använda när du har varit hos frisören, färgat håret. Alltså när du fått silikoner osv i ditt hår. 

2. Nästa steg är att börja tvätta ditt hår med ett godkänt balsam. Detta kan du göra direkt efter du tvättat med sista-gångs-schampor. Lista på godkända tvättbalsam finns HÄR.  Detta balsamet är alltså ditt tvättbalsam, det du använder istället för schampo. Detta applicerar du i hårbotten. Man kan låta det sitta i en något längre stund. 

3. Detta är inget måste med man kan använda ett vårdande balsam i topparna eller en inpackning. Lista på godkända vårdande balsam HÄR. Låt gärna sitta i ett tag!

 

- KAN MAN STYLA HÅRET OCH ANVÄNDA VÄRME PÅ HÅRET? 

Ja man kan använda stylingprodukter till sitt hår men de måsta vara godkända. Lista finns HÄR. Man kan använda värme en man ska självklart undvika det så mycket som möjligt. 

 

- OM JAG INTE HÄNGDE MED? -

Kika på dessa två videos om det är svårt att hänga med. HÄR & HÄR.

 

Dessa produkter använder jag mig av när jag tvättar mitt hår. 

Här är alltså mitt sista-gångs-schampo som det kallas. Detta tvättade jag mitt hår precis innan jag började tvätta med balsam. Detta gör så att mitt hår är fritt från all skit.

Detta använder jag som tvättbalsam. Jag applicerar det precis som ett vanligt schampo. Sätter upp det i en bulle i tio min, sköljer ut det. 

Sedan i mina toppar har jag en inpackning som gör mitt hår extra mjuk och fint. Det man kan även göra är att skaffa sig en 100 % argan olja eller 100 % kokosolja att ta i topparna. 

Såhär såg alltså mitt hår ut efter sista-gångs-schampot. Såhär är det mitt hår egentligen ser ut. Utan alla silikoner och en massa oljor som ger effekten av glansigt hår. Väldigt risigt var det.

Här är mitt hår efter första tvätten med bara balsam. Mycket bättre inte sant?  Stor förvåning att mitt hår inte blev speciellt fett. Kunde låta det vara i 2 dagar!

För och efter bilder. 

Såhär ser mitt hår ut efter ungefär en vecka eller mer med balsammetoden. Jag är så nöjd och glad över att jag testa detta för min torrahårbotten mår mycket bättre även frisset är mindre. Jag kan säga att det känns bara bättre på något sätt och friskare. Men än så länge blir mitt hår fett efter 2 dagar men det kommer ta ett tag innan det har vant sig vid att det tillförs fett,  för det tror fotfarande att den ska producera fett. Jag är säker på att jag kommer fortsätta och jag har tänkt att visa om kanske nån månad ut allt har gått. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas